Música

26 setembre 2015

Joan Monné (piano)
Carme Canela (veu)
Carlos Falanga (bateria)
Marko Lohikari (contrabaix)

Gato Pérez, el gran renovador de la rumba catalana, va compondre la cançó “Granito de Sal ” a mitjans dels anys 80 i la va dedicar a la Carme Canela, just quan ella començava a despuntar en l’escena musical de Barcelona. 30 anys més tard, la cantant ha recuperat aquella composició tan especial per ella per titular un dels seus projectes més personals i fer un pas endavant en la seva ja sòlida carrera com a cantant.

Els temes d’aquest nou treball discogràfic tenen un comú denominador: totes són cançons amb la història d’una dona al darrera. I per teixir-lo ha comptat amb la confiança de Joan Monné (piano), un vell company de viatge, amb qui ja van gravar “Introducing Carme Canela & Trio” (1996) i “Iris” (2002). En aquesta ocasió estaran acompanyats de dos músics emergents com són Carlos Falanga (bateria) i Marko Lohikari (contrabaix).

Canela i Monné han rebuscat entre tots els gèneres per configurar un repertori eclèctic: hi ha referències a la música brasilera, al pop, al rock, a la cançó d’autor i al songbook d’estàndards americans, amb temes com “Julia” (Beatles), “Te recuerdo Amanda” (Víctor Jara), “Pannonica” (Thelonious Monk), “Marta” (Joan Manuel Serrat) i la peça que dóna sentit a tot, “Granito de Sal”, de Gato Pérez.