Música

29 agost 2015

Dani Pérez (guitarra)
David Xirgu (bateria)
David Mengual (contrabaix)

Dani Pérez, és un guitarrista de Buenos Aires que va arribar a Barcelona el 1997 després d’haver fet carrera a Bilbao durant 8 anys. Pérez punteja les sis cordes de la guitarra amb una sensibilitat expressiva que tant aviat ens trasllada a l’univers preciosista del millor Metheny com a la foscor etèria dels Abercrobie i Frisell més profunds. Un estil intransferible que va deixar la seva petjada en diversos treballs. El desembre del 2001, Pérez va posar en marxa un trio amb dos companys de viatge, David Mengual i David Xirgu,

David Xirgu va estudiar piano i solfeig al Conservatori Superior de Música del Liceu fins els 15 anys. La bateria era el seu instrument de sempre, però la tocava d’una manera autodidacta. Als 18 comença a estudiar en escoles de música moderna (l’Aula i El Taller). Des de l’any 1985 ha estat membre i/o fundador d’un gran nombre de grups musicals i ha pogut tocar amb músics de reconegut prestigi. Té enregistrats més de seixanta discos de jazz. Des de l’any 2001 és professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el 2008 entra a formar part del quadre de professors del Conservatori Superior del Liceu.

David Mengual és un músic i compositor barceloní. Toca el contrabaix i el piano i és professor del Conservatori del Liceu de Barcelona. Ha rebut nombrosos premis com ara el del millor disc de jazz en dues ocasions, per “Monkiana” (1996) i “Des d’aqui” (1999), per la revista Cuadernos de Jazz Magazine i diverses vegades el premi al millor contrabaixista per l’Associació de Músics de Catalunya. Té en marxa una nombrosa quantitat de projectes i ha tocat amb un gran ventalls de grans músics.

Tots tres conformen un trident jazzístic de proporcions majestuoses, una triada d’excel•lents improvisadors que podrem gaudir a la pista de la Peni.