Música

27 novembre 2015

image1

MÚSIQUES AL MUSEU presenta un concert molt especial. Pel Museu Municipal de Molins de Rei han passat músics de diverses procedències: jazz, pop, música tradicional, etc. Aquest cop, ens ha vingut de molt gust oferir una bona estona de música barroca. Es tracta de LES VARIACIONS GOLDBERG de J.S. Bach arranjades per trio de corda i interpretades per:

Helena Muñoz, violí
Albert Coronado, viola
Elisa González-Pola, violoncel

Les Variacions Goldberg, BWV 988, originalment Ària amb variacions diverses, va ser inicialment composta per a teclat  per Johann Sebastian Bach el 1742, quan era kantor a Leipzig. Aquestes van ser encarregades a Bach pel comte Kaiserling per què el clavicordista de la seva cort, Johann Gottlieb Goldberg, l’entretingués durant les nits d’insomni.

Amb el temps, l’obra s’ha convertit en una de les peces més apreciades pels melòmans, de la mateixa manera que ha donat lloc a diferents interpretacions de referència, com les de Glenn Gould o Gustav Leonhardt. La seva transcendència ha portat fins i tot a arranjar-la per a altres formacions instrumentals. Per a l’ocasió, us presentem una de les versions més cèlebres: la que va transcriure el violinista rus Dmitry Sitkovetsky, per a trio de corda.

Els intèrpets que ens oferiran el concert són molt joves però tots tres tenen un important currículum tant pel que fa als estudis musicals com al palmarès de premis que han obtingut al llarg de la seva trajectòria musical.

Esperem que gaudiu d’aquesta nova experiència musical.