Cinema

15 octubre 2016

Rokhsareh Ghaemmaghami
2015 – 90 min.
VO en anglès i persa afganès (darí) subtitulada en català

Sinopsi
Sonita és una noia afganesa de 18 anys que ha entrat a l’Iran sense papers i es busca la vida als suburbis de Teheran, mentre lluita per fer realitat el seu somni: convertir-se en cantant de rap. Però la passió per la música xoca amb els plans de la seva mare que vol casar-la a canvi de diners. Fins i tot ja li ha posat preu a la núvia: 9000 dòlars.

A través de les seves cançons i videoclips de baix pressupost descobrim una artista carismàtica, decidida a parlar de la dura realitat que l’envolta amb una honestedat corprenedora. Com pot alliberar-se d’un entorn de repressió i viure la vida que desitja? L’èxit a YouTube del videoclip Brides for Sale, cançó inspirada en la seva lluita, obre una porta d’esperança per canviar el seu destí.

Un retrat fascinant d’una noia en explosió creativa que contrasta amb la manca de llibertat en la societat on li ha tocat viure.

Sobre la direcció
Rokhsareh Ghaemmaghami va néixer a l’Iran i va estudiar cinema i animació a la Tehran Art University. Els seus assajos d’investigació estan inclosos en el llibre, Animated Documentary: A New Way to Express publicat en persa el 2009. Els seus treballs inclouen documentals Pigeon Fanciers (2000), A Loud Solitude (2010), Born 20 Minutes Late (2010), Going Up the Stairs (2011) i el documental animat Cyanosis (2007).

Premis i Festivals
Gran Premi del Jurat i Premi del Públic – Sundance. Estats Units, 2015
Premi del Públic i Premi DOC U – IDFA. Països Baixos, 2015
Premi del Públic – One World. República Txeca, 2016
Hot Docs – Canadà, 2016
DocsBarcelona – Pel·lícula inaugural. Catalunya, 2016